Nέο ρεκόρ συμμετοχών στον 3ο Αγώνα Ιστορικής Μνήμης Νέας Σμύρνης

1537578

ε θέση εκκίνησης και η "Novasports Running Team" με τον Captain της, Περικλή Ιακωβάκη!

Η Nova, o μεγαλύτερος πάροχος καινοτόμων συνδυαστικών υπηρεσιών οικιακής ψυχαγωγίας και επικοινωνίας στην Ελλάδα, στηρίζει το δρομικό κίνημα τόσο με στρατηγικές συνεργασίες με σημαντικές διοργανώσεις ανά την Ελλάδα όσο και με τη συμμετοχή της ομάδας των αθλητικών της καναλιών, “Novasports Running Team”. 

Σε θέση εκκίνησης και η "Novasports Running Team" με τον Captain της, Περικλή Ιακωβάκη!

Η Nova, o μεγαλύτερος πάροχος καινοτόμων συνδυαστικών υπηρεσιών οικιακής ψυχαγωγίας και επικοινωνίας στην Ελλάδα, στηρίζει το δρομικό κίνημα τόσο με στρατηγικές συνεργασίες με σημαντικές διοργανώσεις ανά την Ελλάδα όσο και με τη συμμετοχή της ομάδας των αθλητικών της καναλιών, “Novasports RunniMε νέο ρεκόρ συμμετοχών διεξάγεται την Κυριακή 8 Οκτωβρίου , ο 3ος Αγώνας Δρόμου Ιστορικής Μνήμης Νέας Σμύρνης που διοργανώνει ο Αθλητικός και Πολιτιστικός Οργανισμός του Δήμου Νέας Σμύρνης.

Στην τρίτη χρονιά της διεξαγωγής του, οι συμμετοχές έχουν αγγίξει τις 5.500

Στην τρίτη χρονιά της διεξαγωγής του, οι συμμετοχές έχουν αγγίξει τις 5.500 και είναι σίγουρο ότι θ' ανέβουν ακόμα περισσότερο, ανάλογα με τις εγγραφές της τελευταίας στιγμής που θα γίνουν στο κέντρο εγγραφών στον Γαλαξία, στην πλατεία Νέας Σμύρνης, Παρασκευή και Σάββατο  (10.00-20.00) ανάλογα με τη διαθεσιμότητα των θέσεων. Επίσης τις ίδιες μέρες και ώρες γίνεται και η παραλαβή του υλικού για όσους έχουν ήδη δηλώσει συμμετοχή και έχουν πληρώσει για την εγγραφή τους. 

Λόγω της πληθώρας συμμετοχών, η Οργανωτική Επιτροπή αποφάσισε να υπάρχουν αυξημένα μέτρα υγειονομικής κάλυψης, διπλασιάζοντας τους γιατρούς, τους εθελοντές και το υπόλοιπο προσωπικό.

Ετσι έτοιμοι για κάθε ενδεχόμενο στην εκκίνηση, στον τερματισμό αλλά και στη διαδρομή, θα είναι τέσσερις γιατροί και 15 διασώστες που θα επανδρώνουν δύο ιατρικούς σταθμούς, ενώ στη διάθεση του αγώνα θα είναι ένα ασθενοφόρο και δύο μοτοσυκλέτες.

Επίσης, ο εκ των κορυφαίων Ελλήνων στιχουργών, ο Λευτέρης Παπαδόπουλος, θα είναι το τιμώμενο πρόσωπο την ερχόμενη Κυριακή. Ο δημοσιογράφος, συγγραφέας, στιχουργός και ποιητής θα βραβευθεί για την προσφορά του στον σύγχρονο ελληνικό πολιτισμό από τον δήμαρχο της πόλης Σταύρο Τζουλάκη και τον πρόεδρο του Πολιτιστικού και Αθλητικού Οργανισμού Δήμου Νέας Σμύρνης, Βαγγέλη Χατζατουριάν, παράλληλα με τις απονομές των μεταλλίων στους δρομείς.

Η τελετή της βράβευσης στον Λευτέρη Παπαδόπουλο διαδέχεται την περυσινή στον σπουδαίο ποιητή Τίτο Πατρίκιο κι αποδεικνύει πως ο Αγώνας Ιστορικής Μνήμης δεν είναι μόνο το μεγαλύτερο δρομικό γεγονός στην Αττική μετά τον Αυθεντικό Μαραθώνιο και τον Ημιμαραθώνιο της Αθήνας, αλλά κι ένα γεγονός που συνδυάζει τον αθλητισμό και τον πολιτισμό. 

Η εκκίνηση του Nea Smirni Historic Run θα δοθεί στον οριοθετημένο χώρο, μπροστά στην Πλατεία Νέας Σμύρνης (άγαλμα Ελευθερίου Βενιζέλου), όπου θα είναι και ο τερματισμός και οι δρομείς θα πάρουν ρυθμό από τους ήχους της σάμπα ρέγκε που θα παίξει το συγκρότημα κρουστών Batala Atenas. Ο αγώνας των 10χλμ. θα ξεκινήσει στις 09.00, των 5χλμ στις 10.45, στις 11.45 θα ξεκινήσουν τη διαδρομή των 2.5χλμ οι μαθητές των δημοτικών σχολείων και στις 12.15 οι μετέχοντες στη γενική κατηγορία, τα ΑμεΑ και τα μέλη της Special Olympics Hellas.

O 3oς Αγώνας Ιστορικής Μνήμης Νέας Σμύρνης, διοργανώνεται από τον Πολιτιστικό και Αθλητικό Οργανισμό του Δήμου Νέας Σμύρνης, υπό την αιγίδα του ΣΕΓΑΣ και την υποστήριξη του Πανιώνιου ΓΣΣ, του Συλλόγου Αθλούμενων Φίλων του Άλσους (ΣΑΦΑΝΣ) και της Νεότητας του Ερυθρού Σταυρού.

 

Για περισσότερες πληροφορίες:

http://www.neasmirnihistoricrun.gr   

facebook.com/Nea-Smyrni-Historic-Run  

Ιδιαίτερα θετική είναι η ανταπόκριση των δρομέων ολόκληρης της Αττικής στο άνοιγμα των εγγραφών για τον 3ο Αγώνα Ιστορικής Μνήμης Νέας Σμύρνης, που θα γίνει στις 8 Οκτωβρίου 2017, παρότι μεσολαβούν σχεδόν τέσσερις μήνες για το μεγαλύτερο δρομικό γεγονός της Αττικής μετά τον Αυθεντικό Μαραθώνιο και τον Ημιμαραθώνιο της Αθήνας.

 

Οπως επισημαίνει ο Βαγγέλης Χατζατουριάν που είναι ο Πρόεδρος του Πολιτιστικού και Αθλητικού Οργανισμού του Δήμου Νέας Σμύρνης και Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής, τα πρώτα σημάδια για τις συμμετοχές είναι κάτι περισσότερο από ενθαρρυντικά: «Πραγματικά το ενδιαφέρον από τους δρομείς είναι μεγάλο και είναι πολλοί αυτοί που ζητούν πληροφορίες, ενώ έχουμε ήδη και εγγραφές. Το γεγονός αυτό μας γεμίζει δύναμη να διοργανώσουμε έναν ακόμα καλύτερο αγώνα, σε σχέση με τις δύο πρώτες διοργανώσεις, αλλά παράλληλα ανεβάζει και τον πήχη των προσδοκιών που υπάρχουν για τον Αγώνα Ιστορικής Μνήμης της Νέας Σμύρνης. Στόχος μας είναι να μην προδώσουμε τις προσδοκίες των δρομέων και να συνεχίσουμε την εξαιρετική παράδοση που έχουμε δημιουργήσει από την πρώτη φορά. Αλλωστε οι σχεδόν 5.500 συμπολίτες μας κάθε ηλικίας που πήραν πέρσι μέρος, έζησαν ξεχωριστές στιγμές και εμείς θέλουμε να τις ξαναζήσουν και φέτος, διατηρώντας αναλλοίωτη την ιστορική μνήμη για τις χαμένες πατρίδες. Παράλληλα ο αγώνας της 8ης Οκτωβρίου θα αποτελέσει την τελευταία εκδήλωση των «Ιωνικών Γιορτών», σηματοδοτώντας τη λήξη του μεγαλύτερου πολιτιστικού φεστιβάλ της Αττικής», κατέληξε ο Βαγγέλης Χατζατουριάν.

Το Nea Smirni Historic Run 2017 διοργανώνει για τρίτη συνεχή χρονιά ο Πολιτιστικός και Αθλητικός Οργανισμός του Δήμου Νέας Σμύρνης, υπό την αιγίδα του ΣΕΓΑΣ και τον αγώνα υποστηρίζουν ενεργά ο Πανιώνιος ΓΣΣ, ο Σύλλογος Αθλούμενων Φίλων του Άλσους (ΣΑΦΑΝΣ) και η Νεότητα του Ερυθρού Σταυρού.  

Στο πρόγραμμα του 3ου Αγώνα Ιστορικής Μνήμης Νέας Σμύρνης, υπάρχουν αγωνίσματα 2,5 χλμ., 5 χλμ. και 10 χλμ. και για να συμμετάσχει κάποιος στα 5 χλμ. και 10 χλμ., θα πρέπει να έχει συμπληρώσει το 12ο έτος της ηλικίας του, ενώ στον αγώνα δρόμου των 2,5 χλμ., μπορούν να μετέχουν δρομείς όλων των ηλικιών.

Οι εγγραφές συνεχίζονται στον Πολιτιστικό και Αθλητικό Οργανισμό Νέας Σμύρνης από 09:00 – 14:00, Ελ. Βενιζέλου 16, 7ος όροφος, αλλά και στο σύνδεσμο:

http://www.neasmirnihistoricrun.gr/site/index.php/eggrafi/online-eggrafi

Επιπλέον, η Οργανωτική Επιτροπή καλεί όλους τους δημότες και όποιον άλλο το επιθυμεί, να αγκαλιάσουν την Διοργάνωση μετέχοντας στο Πρόγραμμα Εθελοντισμού στο σύνδεσμο: http://www.neasmirnihistoricrun.gr/site/index.php/eggrafi/online-eggrafi-ethelonti

Για περισσότερες πληροφορίες:

http://www.neasmirnihistoricrun.gr

https://www.facebook.com/Nea-Smyrni-Historic-Run-Αγώνες-Ιστορικής-Μνήμης-718013364969324